Soepiemonster

En of ik soep lust!

Of het nu tomatensoep, groentebouillon, kippensoep, bouillabaisse, bisque of noedelsoep is: geef me een lepel! En in het laatste geval, ook stokjes. Soep eet ik het allerliefst; voor de lunch, tussendoor, ‘s avonds en in Azië zelfs als ontbijt.

Ik houd zoveel van soep, dat ik regelmatig zelf een soep in elkaar sta te draaien. Meestal niks hoogdravends, maar wel altijd lekker (vind ik) en meestal ook gezond (denk ik)!

Soep maken is niet alleen een eervolle taak om hongerige monden te vullen – bovenal die van jezelf natuurlijk – maar ook om van die bijna bruine broccoli af te komen. Zelfs groenteafval is om te toveren tot een heerlijke zelfgemaakte groentebouillon. Hoe verlept je groenten ook zijn, er is altijd nog soep van te maken!

No noodle, no cry

‘En wie ben jij dan helemaal?’, zul je vast denken, ‘met die noedels en je stokjes – die je overigens helemaal niet goed vasthoudt?’ Goed opgemerkt, met stokjes eten werkt veel beter als je ze op ongeveer een derde van het einde vasthoudt in plaats van op een derde van het begin.

Dat weet ik toevallig.

Twee tellen nadat deze foto was gemaakt, slurpte ik de eiernoedels van mijn Kao Soy zo hard naar binnen (net als een local, dacht ik) dat het uiteinde van de noedel als een zweepslag mijn rechteroog trof. Inclusief extra pittige druppels soep. Je raadt het al, dat werd huilen.

Share the Soepielove!

Ik ben Wilke Martens: soepliefhebber (‘oh really?’), maar ook freelance reisjournalist, eindredacteur en tekstschrijver. Ik versla alles en iedereen. Mijn reportages zijn onder meer gepubliceerd in National Geographic Traveler, Promotor, Opzij, Plus en ESpanje! Magazine: kijk maar. Ik ga dan ook op zoek naar de beste soep op locaties wereldwijd. Of dat nu Sopa Mallorquín is, de beste tomatensoep van Nederland of hele bijzondere junglesoep uit het noorden van Laos, waar ik twee jaar heb gewoond. Schrik dus niet als je ook wel eens zoiets voorbij ziet komen.

Oja, ook heel belangrijk: ik pretendeer niks en ik hang geen dieet aan. Niet bewust althans.

‘Cause all I wanna do… is make some soup!

Soepiedoei,

Wilke

Soepiemonster op locatie

Zo nu en dan is Soepiemonster ook in het wild te spotten… Wil je haar soep wel eens proeven? Houd dan haar social media in de gaten.

Live op de radio!

Soepiemonster was de laatste maanden van 2019 twee keer per maand op vrijdagavond in de studio van Radio Rijnmond om live te koken tijdens Marja’s Korrelatie en Bingo Radio Show.

In De Doelen Studio

Tijdens de grote bingoshow van Marja van Katendrecht staat Soepiemonster te koken voor zo’n honderd bezoekers.

Reacties

Echt een superlekker recept! Kijk uit naar de volgende!

Maria
Mooi verslag. Ik zou de soep niet op kunnen eten denk ik, alhoewel je mijn eetlust wel hebt opgewekt dus als ik in de buurt ben wil ik het wel ervaren. Presentatie is wel uitnodigend.

Harrie