Wittebieten-amandelsoep

Soepiemonster goes nuts

Soepiemonster wordt helemaal nuts van deze broccolisoep met vegetarische notenballetjes van de Jumbo. Ondergetekende is namelijk niet alleen dol op soep, maar ook op noten.

Deze soep is dan ook uit hoge ‘noot’ geboren: twee liefdes worden bij elkaar gebracht in deze broccolisoep met rettich en notenballetjes!

Ingrediënten

Broccolisoep met notenballetjes - Soepiemonster

Mogelijke bereiding (of hoe ik dat deed)

P

el en snipper de ui en de knoflook.

Schil de rettich met de dunschiller en snijd in stukjes.

Was de broccoli en snijd deze klein. Juist de stengel van broccoli, die andere gerechten vaak niet haalt, is uitstekend te verwerken in de soep. Je kan juist een deel van de roosjes bewaren voor later, in een wokje of naast een burger en aardappeltjes uit de oven, en de steel gebruiken voor de soep.

Verhit olie in je soeppan en fruit de ui en de knoflook. Schep er een theelepel vadouvan doorheen.

Gooi de stukjes rettich en broccoli in de pan, schep even om en zet de boel onder water. Niet te ver onder water natuurlijk.

Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen. Bij broccolisoep kun je beter niet de deksel op de pan doen, daar krijgt de soep een bruinige kleur van.

Check na een minuut of twintig of alles gaar is, door met een vork in de groentjes te prikken.

Gaar? Pureren maar!

Schep de kwark erbij in de pan. Crème fraîche kan ook natuurlijk, of een andere soort kookroom. Nog even vlug de staafmixer erdoor, om alles goed te mengen.

Breng de soep op smaak met zwarte peper.

Verhit ondertussen een laagje olie in een koekenpan. Bak de notenballetjes in een minuut of vijf tot ze mooi goudbruin zijn.

Schep de soep in kommen en leg er een notenbal of die bovenop. Time to go nuts!