Wittebieten-amandelsoep

Gegrilde tomaten-koolrabisoep met krokant koolrabiblad

No waste! De tomaten, koolrabi en wortelen kropen nog net niet uit de groentelade van mijn koelkast. Toch weigerde ik ze het verderf van de vuilbak in te storten. Zoals het Soepiemonster betaamt, maak ik er gewoon soep van!

Ingrediënten

  • 8 flinke trostomaten

  • 1 koolrabi met blad

  • 3 wortelen

  • 2 rode uien

  • 2 tenen knoflook

  • 1 rode peper

  • 1 bouillonblokje

  • 1 liter water

  • rijstolie

  • peper en zout

Mogelijke bereiding (of hoe ik dat deed)

V

erwarm de oven voor op 220 graden. Zet de tomaten er enige tijd in. Vergeet niet wat folie op de bodem van de oven te leggen, want er komt veel vocht van de tomaten en dan wordt het zo’n smeerboel.

Snipper de uien. En de knoflook en peper ook natuurlijk.

Maak de wortelen schoon met de dunschiller en snijd ze in dunne plakjes.

Snijd de stengels met blad van de koolrabi en houd deze apart. Schil de kool en snijd in kleine stukjes.

Verhit olie in je favoriete soeppan. Fruit de ui, knoflook en peper.

Voeg de wortelplakjes toe. Voeg vervolgens een liter water toe en het bouillonblokje of enkele theelepels bouillonpoeder.

Drop de cool in de pan! Uh, voeg de koolrabi toe aan de pan. Dus.

Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.

Controleer ondertussen of de tomaten er al grilled uitzien. Zo ja, ontvellen maar!

Stop de ontvelde tomaten in de pan.

Als de wortel en kool zacht zijn, is het tijd om onze goede vriend, de staafmixer, tevoorschijn te halen. Blenden maarrrr!!!

Proef of de soep op smaak is en voeg, zo nodig, zout, peper of bouillonpoeder toe.

Haal de bladeren van de koolrabi weer uit hun verstopplaats. Was ze even af en snijd de stengels weg. Als de bladeren te groot zijn, snijd ze grof.

Verhit een flinke scheut rijstolie in de koekenpan en bak de bladeren krokant. Laat de bladeren even uitlekken op keukenpapier.

Schep de soep in diepe borden en decoreer met krokant koolrabiblad.