Wittebieten-amandelsoep

Ham, gekookt ei, roomboter…

Allemaal goed en wel met dat ‘witte goud’, maar de sides zijn natuurlijk niet bepaald diervriendelijk. Gelukkig kun je zonder problemen een heerlijke veganistische aspergesoep maken.

En weet je wat nou het beste aan dit verhaal is: op het schillen van de asperges na, is het maken van deze soep appeltje, eitje! Uh, nou ja, appeltje dan. Of gewoon easy peasy!

Snel maken nu de allerlaatste asperges van het seizoen liggen te verpieteren in het schap van de supermarkt!

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges

  • veganistische bouillonpoeder (ik gebruik meestal die van BioToday)

  • 1 aardappel

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 700 milliliter water

  • verse bieslook

  • olijfolie

  • peper en zout

Mogelijke bereiding (of hoe ik dat deed)

S

chil de asperges met de dunschiller en snijd de onderkantjes eraf. Stop de schillen en onderkantjes in een pan. Voeg ruim water toe en breng aan de kook. Laat even zachtjes pruttelen en dan nog een kwartiertje trekken.

Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook.

Schil de aardappel en snijd in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de geschilde asperges.

Giet de hele inhoud van de pan door een zeef. Vergeet niet het aspergewater op te vangen!

Was de pan even snel af. Verhit de olie in de pan en fruit de ui en knoflook op een laag vuurtje.

Voeg het aspergewater toe en de stukjes aardappel en asperges. Schep een koffielepel of drie van de veganistische bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.

Als de aardappel en asperges gaar zijn, is het tijd voor vriend staafmixer. Pureer de soep tot een glad goedje.

Breng op smaak met peper en zout. En geef het wat kleur met snippers verse bieslook!