Recepten

Pink Peppery Pumpkin

Pink Peppery Pumpkin - Soepiemonster - wilke martens
Wie eerder mijn pompoensoeprecepten gelezen heeft, is bekend met mijn haat-liefdeverhouding met het snijden van een pompoen. Toch stortte ik me weer op een exemplaar voor deze Pink Peppery Pumpkinsoep.

Om te beginnen wil ik mijn excuses aanbieden aan alle taalpuristen van het land voor het Engels in de naam, maar mijn liefde voor alliteratie is groter dan mijn afkeer van anglicismen.

En bovenal is mijn liefde voor verse pompoensoep groter dan mijn haat voor het fijnhakken van die krengen…
Vooral als er roze peperkorrels aan te pas komen!

Ingrediënten

  • 1 middelgrote pompoen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1-2 theelepels harissa
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 eetlepels volle kwark
  • roze peperkorrels
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiden – of hoe je dat zou kunnen doen

Je raadt het al! Pompoen hakken dus. Deze keer gebruikte ik een pompoen waarvan ik de naam niet meer weet, maar hij leek verdacht veel op de pompoen met een vleugje ananassmaak van Rechtstreex. Snijd de pompoen in kleine stukjes en schil.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit deze in een flinke scheut olijfolie. Mits de olijfolie in een pan zit, natuurlijk.

Daarna is het tijd voor de harissa, een sambal-achtig mengsel uit Noord-Afrika. Het is te koop in kleine potjes voor relatief hoge prijzen bij de supermarkten, maar in een Marokkaanse of Turkse supermarkt is het vaak goedkoper te vinden. Zelf maken kan natuurlijk ook, foodblog Culy.nl schreef er een heel artikel over.

Roer een tot twee theelepels harissa door de gefruite ui en knoflook. Voeg niet te veel toe, anders proef je straks de roze peperkorrels niet meer.

Tijd om de pompoenblokjes in de pan te gooien! Zet ze onder water en vergeet niet het bouillonblokje er gezellig bij te doen. Breng het zachtjes aan de kook.

Check na een minuut of twintig met een vork of de pompoen al pureerbaar is. Zo ja, pureren maar!

Ben je lekker bezig met de staafmixer? Mooi! Staafmix er dan ook nog even een paar eetlepels volle kwark doorheen. Wordt de soep lekker romig van. Is de soep te dik? Doe er dan gewoon wat water bij.

Neem een hapje (verbrand je tong niet!) en check of er nog peper- en zoutbehoefte is. Voeg indien gewenst toe.

Pas op! Heb je de avond ervoor flink gedronken? Voeg dan iets minder toe dan je zelf zou denken dat nodig is. Je gasten zullen je dankbaar zijn.

Schep de pompoensoep in kommen en decoreer met de roze peperkorrels.

Het romig-zoete van de pompoensoep contrasteert heerlijk met de pittige oppeppers die je krijgt als zo’n roze peperkorrel in je mond verdwijnt.

Het lijkt wel pure poëzie, deze Pink Peppery Pumpkinsoep….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *