
Weg met worst, maling aan gehakt en geen gekluts met ei: het is World Vegan Day!
Al in 1994 werd 1 november uitgeroepen tot World Vegan Day door Louise Wallis, het hoofd van The Vegan Society ter ere van het vijftigjarig jubileum van de organisatie.
Omdat veganistisch eten hartstikke gezond, fijn en lekker is, doet Soepiemonster vandaag een veganistische duit in het zakje met deze heerlijke Vadouvan-venkelsoep.
Ingrediënten

Mogelijke bereiding (of hoe ik dat deed)
nijd de stelen van de venkel en verwijder de harde kern. Snijd de rest in repen. Bewaar een paar stronkjes van het vrolijke groen, om straks je soep van veganistische allure te voorzien.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Verhit de olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur, tot de ui glazig wordt. Roer twee theelepels vadouvan (Indiaas kruidenmengsel met een Franse slag) door de ui en knoflook.
Voeg de venkel en de aardappel toe. Vul de pan met voldoende water. Breng zachtjes aan de kook.
Laat de soep op laag vuur koken, net zo lang tot de venkel zacht genoeg is geworden om te staafmixen. Roer er tussendoor de veganistische bouillon doorheen.
Pureer de soep tot deze zo glad mogelijk is. Venkel is een vezelige groente, dus je houdt er altijd kleine draadjes in.
Schep de soep in kommen en decoreer met de groene stronkjes. Smakelijk!