Wittebieten-amandelsoep

Het is Roze Maandag!

En het is heet! Daar hoort een hete, roze soep bij. Deze is voor alle pittige dames en heren die net als ik zoveel van roze houden. En van bloemen. En gouden soeplepels. En kitscherige prieeltjes.

Los van de attributen voor deze appetijtelijke setting, heb je de volgende ingrediënten nodig om deze lekker hete, roze smeuïgheid te maken voor vier roze vrienden.

Ingrediënten

Burning love beetroot - Soepiemonster
  • 500 gram roze, gekookte bieten (jaja, officieel heten ze rode bieten, maar ik vind ze eigenlijk meer paars en vandaag zijn ze gewoon roze, oké?)

  • 1 roze ui (idem)

  • 1 teen knoflook

  • een halve fijngehakte habanero, meer of minder naar smaak

  • 3 eetlepels zure room

  • 2 eetlepels azuki- of adukibonen (gezoet, uit een blikje van de toko)

  • 2 theelepels groentebouillonpoeder

  • roze peperkorrels

  • eetbare bloemen

Mogelijke bereiding (of hoe ik dat deed)

T

rek je keukenschort uit en je roze boa aan.

Houd tissues bij de hand, want we gaan de ui snipperen. Doe hetzelfde met de knoflook en de habanero. Fruit de ui, knoflook en peper op een subtiel vuurtje.

Haal de roze bietjes uit de verpakking en giet het vocht vast in de pan. Snijd de bietjes in blokjes. Dat pureert straks lekker makkelijk.

Gooi de bietjes in de pan erbij. Voeg een halve liter water toe en het bouillonpoeder. Een bouillonblokje kan natuurlijk ook, maar de bieten zaten ook al in blokjes. In het kader van diversiteit heb ik daarom voor poeder gekozen.

Schep twee eetlepels van de azukibonen, die ook wel worden verkocht onder de naam adukibonen, in de pan. Mijn habanero was bijna too hot to handle, vandaar dat ik er wat extra zoete bonen tegenover stel.

Voeg tot slot de zure room toe.

De Staafmixshow kan beginnen! Zet je favoriete nummer van Pink op, blend de soep tot een lekker smeuïge massa en get that party started!

Zoek ondertussen in de kelder, de schuur, in de wasmand of om de hoek naar de meest kitscherige soepterrine die er te vinden is. Was ‘m voor de zekerheid even af en schenk de soep in het pronkservies.