Wittebieten-amandelsoep

Mierikswortel, garnalen en kokosrasp?

Leuk hoor, die Manic Mango Soep, maar voor veel soepliefhebbers nét iets te ingewikkeld.

Speciaal voor de snelheidsduivels onder ons, of degenen in luilekkerland, volgt hier het recept voor de makkelijke mangosoep!

Ingrediënten

Makkelijke mangosoep - Soepiemonster
  • 2 grote, rijpe mango’s of 2 doosjes mangostukjes (à 250 gram) uit het vriesvak

  • 1 rode ui

  • 1 teen knoflook

  • 1 rode peper

  • een eetlepel groentebouillonpoeder

  • een scheutje rijstolie

  • 2 eetlepels crème fraîche

  • peper en zout

Mogelijke bereiding (of hoe ik dat deed)

S

chil de mango’s en snijd in blokjes of laat de bevroren mangostukjes ontdooien bij kamertemperatuur.

Schil en snipper de rode ui en de knoflook. Snijd de rode peper in dunne ringen. Verwijder de zaadlijst als je niet van pittig houdt.

Verhit een flinke scheut rijstolie in een soeppan. Fruit de ui, knoflook en peper op laag vuur. Voeg de mangoblokjes toe. Voeg twee grote glazen water toe en breng aan de kook.

Voeg een schep groentebouillonpoeder toe aan de soep en roer goed door. Voeg twee eetlepels crème fraîche toe. Pureer tot een gladde soep met de staafmixer. Naar smaak kun je nog wat versgemalen zout en peper toevoegen.

Hoe makkelijk is dat!