Wittebieten-amandelsoep

Dit weekend moet ik aan de bak!

Dan loop ik mee met de Dam tot Dam loop om geld in te zamelen voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Het wordt 16 kilometer ploeteren en afzien, want nooit eerder liep ik meer dan 12 kilometer. Maar, het is allemaal voor het goede doel!

Ik zamel namelijk geld in voor onderzoek naar MD, een hele stomme spierziekte waar – kort gezegd – je spieren steeds slapper van worden. En hoe meer je ze inspant, hoe zwakker ze worden. Voor mensen met deze ziekte is hardlopen er niet bij, maar vaak ook dansen niet. Of fietsen. Of huppelen. Zelfs koken kan te zwaar zijn.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring.

Ik Accepteer

Stukje bij beetje kan je steeds minder, net als bij Pippa uit het spotje. Help jij mij een handje door me aan te moedigen de finish te halen? En help je mensen met MD aan een beetje hoop voor de toekomst door nieuw onderzoek te sponsoren?

Steun dan mijn inzamelingsactie!

Oja, om mezelf wat energie te geven voor mijn trainingen, maakte ik een lekker soepje van een grote, vrolijke bolcourgette. Hoe ik die ongeveer maakte, lees je hieronder!

Ingrediënten

  • 1 flinke soepcourgette

  • 1 ui

  • 1-2 tenen knoflook

  • 1-2 blokjes groentebouillon

  • 75-100 gram roomkaas

  • rozepeperkorrels

  • overgebleven ciabatta voor de croutons

  • een scheutje olie

  • peper en zout

Mogelijke bereiding (of hoe ik dat deed)

D

eze week maakte ik een lekker makkelijk en snel soepje van een enorme bolcourgette. Omdat het meer op een pompoen dan een courgette leek, heb ik de groente geschild.

Verwijder ook de zaden en beurse plekjes en snijd de pompoencourgette in kleinere stukken.

Pel en snipper vervolgens de ui en de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in je soeppan en fruit tot de ui glazig ziet.

Voeg de courgettestukken toe en roer goed om. Voeg een ruime hoeveelheid water toe en het bouillonblokjes. Gebruik twee blokjes als je een hele grote courgette hebt.

Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de courgette gaar is. Check af en toe met een vork of het al zo ver is.

Ik had een stuk ciabatta over van de vorige dag. Ideaal om er croutons van te maken. Ik ging voor de snelle manier om ze te maken, namelijk gewoon in de koekenpan! Snijd het brood in kleine kubusjes. Verhit een hele flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de broodblokjes tot ze goudbruin zijn.

Voeg de roomkaas toe aan de pan als de courgette gaar is. Pureer het geheel tot een gladde, romige soep.

Proef even of de soep nog wat nodig heeft, peper en zout bijvoorbeeld.

Schep de soep in kommen. Besprenkel met enkele rozepeperkorrels en serveer met de croutons. Zet ‘m op!