Coppi in Rotterdam

Dat verschillende ambachten zich verenigen in één winkel zie je de laatste tijd natuurlijk steeds vaker, maar bij COPPI aan de Bergweg in Rotterdam lunch je letterlijk tussen de rijwielen. En laat dat nu de plek zijn waar Soepiemonster een heerlijke bietengazpacho tot zich nam.

De koffiezaak aan de lange en drukke Rotterdamse Bergweg loopt goed. Bijna altijd zit het binnen en buiten nokkievol met zzp’ers achter hun laptop, vrienden die bijkletsen met een koffie en taartje of buurtbewoners die komen lunchen. Ik had er afgesproken met een jonge journaliste, die me had benaderd om tips en tricks uit te wisselen.

Spaanplaat

Ik ging naar binnen aan de voorkant van de zaak, het koffiegedeelte. Het spaanplaten interieur doet verrassend aan en symboliseert de link met de werkplaats/fietsenwinkel, die je vanuit de lunchroom kunt binnenwandelen of vanaf de zijkant van het gebouw. Wat echter eerder opviel, was de vitrine waar allemaal lekkere baksels naar je lonken. Van carrot cakes tot lemon bars tot vegan kokosbonbons.

Snel loop ik naar een tafeltje, voordat ik de hele toonbank zou onderkwijlen door het water dat me automatisch in de mond liep. Eenmaal rustig gezeten bestudeerde ik het menu: ik was expres wat eerder gekomen dan mijn afspraak gepland stond, zodat ik nog even kon lunchen. De bietengazpacho die als special stond aangekondigd op het krijtbord sprong direct in het oog. Natuurlijk kende ik de gazpacho van tomaten, of van komkommer ook nog wel, maar van rode bieten was nieuw voor me. De mogelijkheid om deze niet te proberen bestond simpelweg niet.

Soepgenot

Niet veel later werd het soepgenot geserveerd: een prachtige paarsroze bietensoep schitterde in een kom, getopt met tomatenpartjes en munt. Ernaast lag heerlijk geroosterd zuurdesembrood. Enigszins huiverend nam ik een eerste hap, ik ben namelijk niet een onwijze liefhebber van koude soep. Maar opgelucht nam ik een tweede, derde, vierde… net zo lang tot de kom leeg was. De soep was lichtzoet, niet te ‘aards’ door de bieten en lekker fris door de tomaten en munt.

Kortom, een aanrader! En ik ga snel weer checken welke soepjes er volgende keer op het menu staan 🙂